Risken för Vaping runt spädbarn och Barn

Du har hört många gånger nu skälen att inte röka vanliga tobak cigaretter runt spädbarn och barn. Men med tanke på den ökande populariteten hos e-cigaretter, gäller detsamma för vaping?

Om du vape, kanske du undrar om du säkert kan göra det runt dina barn hemma — och även om du inte, du kan ha hittat dig själv nära någon som rökte en e-cigarett och undrade om det påverkar dina barns hälsa.

Det korta svaret: medan mer forskning behöver göras, är secondhand vaping Från e-cigaretter definitivt inte ofarligt. Här är vad du behöver veta för att skydda dina barn.
Vad är vaping?

Vaping är handlingen att använda en e-cigarett — specifikt inandning av ånga från e-cigaretter som JUUL Sverige, ecigg , ecigg pennor, personliga förångare och mekaniska mods. Poängen med ecigg är att leverera nikotin, ett särskilt beroendeframkallande läkemedel, till kroppen.

Vaping enheter kan likna traditionella tobak cigaretter, men många ser mer ut som pennor eller, när det gäller JUULs, USB-enheter.

Så här fungerar det: när du vape inhalerar du på en patron eller trycker på en knapp som värmer upp e-vätska, som vanligtvis har smakämnen (som choklad eller mint) och varierande nivåer av nikotin. e juice sverige släpper sedan ut en ånga – dvs aerosol, som ofta innehåller giftiga kemikalier-varför man använder en är allmänt känd som “vaping” istället för att röka.

Det finns hundratals elcigg startpaket och tusentals e-flytande smaker. De reglerades först av Food and Drug Administration (FDA) i maj 2016, några 10 år efter att de först slog marknaden. Nu måste du vara över 21 för att köpa vaping produkter, och tillverkare måste ansöka om tillstånd från FDA att sälja sin produkt och lista i detalj varje ingrediens de använder plus exakt hur det görs.
Vilka är effekterna av DIY på din hälsa?

Det finns faror att vaping eller JUULing. Till att börja med avger vaping — enheter inte ofarlig vattenånga-istället släpper de aerosol som innehåller giftiga kemikalier, varav några har kopplats till cancer, hjärtsjukdomar och andningssjukdomar. Till exempel kan vissa ecigg vara billigare på Black Friday 2020, en kemikalie kopplad till lungsjukdom och tungmetaller som tenn och bly.